Graviditet

Att vänta och föda barn är en stor och speciell händelse i livet.  För oss är det viktigt att du och din partner känner er trygga. Vi kommer att finnas som stöd under hela graviditeten och ni kommer att få ett tryggt och personligt bemötande. Hos oss är målet att du får träffa samma barnmorska under hela graviditeten fram till efterkontrollen som är 6-8 veckor efter förlossningen. Kontakta oss så snart du är gravid så bokar vi in ett tidigt besök. Även du som kommit längre in i din graviditet är såklart välkommen.

Vi följer Region Skånes riktlinjer och basprogram för gravida. Det innebär att vi utför regelbundna graviditetskontroller och individanpassar efter ditt behov. De ultraljud som erbjuds är KUB som görs i v 11-13, och RUL v 18-20. Vi har ett nära samarbete med Amnionkliniken i Lund som utför ultraljudsundersökningarna.

De flesta går igenom hela graviditeten utan att behöva träffa en läkare, men om behov finns så bokar vi in dig till vår läkare. Vi har även samarbete med Kvinnokliniken SUS Lund/Malmö och vid behov skickas remiss in.